Thursday, February 16, 2012

Joke 3# Ayah Dan Anak

Suatu petang ayah melihat anak lelakinya hanya baring di atas sofa sambil mengoyangkan kakinya sambil menonton tv. Hanya itulah rutin anaknya setiap hari.. Lalu si ayah berasa ingin menegur anaknya.

Si Ayah berkata kepada si anak,
Awak ni asyik tengok tv je. Cubalah pergi buat kerja sekolah dan mengulangkaji pelajaran.

Si Anak : Ala... untuk apa je.. ( sambil matanya hanya tertumpu pada tv )

Si Ayah : Supaya awak akan dapat markah yang bagus nanti..

Si Anak : Itu je?

Si Ayah : Ai.. ada lagi, supaya anak dapat kerja yang bagus nanti.

Si Anak : Lagi..?

Si Ayah : Lagi.... umm,.. nanti anak boleh beli rumah besar, dan kereta yang cantik - cantik.

Si Anak : Lagi...?

Si Ayah : Dan, bila dah senang, bolehlah anak rileks - rileks, dan goyang kaki.

Si Anak : Jadi, apalah yang ayah rasa saya buat sekarang?

Joke 2# Ah Fat Yang Suka Makan

Suatu hari, Ah Fat berasa sangat lapar. Namun, Ah Fat merupakan seorang budak yang sangat pemalas, termasuklah memasak. Dia juga seorang yang kuat makan dan sering berasa lapar. Selain itu, tabiat buruknya yang lain ialah dia suka pergi ke rumah jirannya, untuk meminta makanan. 


Lalu, dia bercadang hendak ke rumah kawannya dan merupakan jirannya, iaitu Ah Sok. Ketika itu, Ah Sok sedang menyiapkan makanan. Pada masa yang sama, Ah Sok berasa tidak tahan lalu pergi ke tandas dan membiarkan makanan itu di atas meja. Ketika itulah Ah Fat yang fat itu datang, dan melihat makanan di atas meja tersebut, dan terus melahap makanan tersebut. Ah Fat berasa makanan tersebut agak pelik rasanya, namun kerana kelaparan dia tidak peduli dan terus melahap.


Kemudiaan, anjing peliharaan Ah Sok datang menghampiri Ah Fat, sambil menyalak kepada Ah Fat.Anjing itu terus menyalak, namun Ah Fat tidak mempedulikannya. Ah Sok keluar dari tandas, dan matanya terbeliak apabila melihat kehadiran Ah Sok di situ sambil memakan makanan yang disediakannya tadi.


Ah Fat hanya ketawa melihat reaksi Ah Sok, dan mengatakan dia terlalu lapar. Lalu, Ah Fat bertanya kepada Ah Sok, " kenapa anjing awak dari tadi asyik menggeram kat aku, padahal aku tengah makan ni. Apa dia nak aku bagi dia makanan ke? Haha, jangan harap" 


Lalu, Ah Sok menjawab, tidaklah. Anjing saya cuma marah sebab melihat kamu memakan makanannya dan menggunakan piring kesukaannya...


Ah Fat hanya tergamam. Lalu terus berlari ke tandas....    :D

Joke #1 Si Ayah Yang Kantoi

Ketika si ayah bersiap hendak bersarapan, tiba-tiba handset berbunyi, (masuk satu sms) di meja makan.


Kemudian si ayah berfikir, dan tersedar bahawa anak lelakinya tertinggal handphone di meja makan tersebut, sedangkan anaknya telah beredar...
Lalu, si ayah mengambil handphone tersebut dan si ayah membaca sms yang dikirim oleh seseorang yg tak bernama.


Alangkah terkejutnya si ayah apabila membaca sms yang berbunyi begini, 
" Hai sayang selamat pagi. Kenapa tak datang rumah baby semalam? Baby tertunggu-tungu kedatangan sayang... Terus terang baby cakap, baby tak boleh lupakan saat-saat
manis kita bersama malam itu. Sangat mengujakan dan seronok sekali.
Oh ye, malam ni line clear, sayang boleh datang kerumah baby...
X sabar nk tunggu sayang. Jangan lupa bawa k@%#%m
(ditapis)... '


'Ayah tergamam, lalu memanggil isterinya yang sibuk mencabut bulu ketiak di tepi tingkap. Lalu si ayah berkata,
'Bedah, Cuba kau tengok sms ni, tak tau apa nk jadi dgn anak kita
ni!'


Ibu seakan-akan tidak percaya dengan apa yang dibacanya...Dan hampir pengsan setelah membaca sms itu.


Setelah anak pulang dari sekolah, si ayah terus memanggil anaknya.
Si Ayah : Gonjeng, kau ada nak ke mana - mana malam ni?
Anak : Oh, baru nak cakap, saya nak ke rumah kawan, kami nak belajar sama. Tak lama kan nak exam..
Ayah : Bagus! Nih, tengok handset ko ,apa maksud sms ni?
(ayahnya membentak sambil sebelah tangannya bergegar - gegar  nak menampar anaknya)


Anak : Lar...Ayah ni, buat tak tahu pula.. Ni kan sim kad ayah... Handset ayah kan rosak.Semalam ayah sendiri tukarkan simcard ayah dalam handset ni sebab kata nak tunggu sms penting'. Ayah dah lupa ke?, jawab si anak selamba..


Si ayah memandang ibu, dan si ibu pula memandang ayah dengan wajah singa yang hendak menerkam mangsa. Apa lagi, ayah terus lari keluar apabila dikejar oleh si Ibu dgn penyangkut baju......... :D

Tuesday, February 14, 2012

Crazy Creative & Weird Things

Guys, do you like unique, creative and different things?? 
What do think about these crazy creative stuffs..????


Creative, but for me its discusting.. 

Woman's Body

For Girls: Which one is belong to you??
For Boys: Which one do you like the most??
Choose your number



Sunday, February 12, 2012

You

You are really the best thing that I ever had. 

Im so thankful, that you're the one for me...





 I have heard it said so many times, "Love is blind"
So why are you staring?
You say that love is all we need, well
Does that apply to me?
'Cause I have found someone
That I think is beautiful
And I have fallen in love
And I'm telling you
She Means everything to me
She Makes me feel nothing else matters
Not even what the world thinks of me
They told me when I was a little girl, "Love's a pearl -
You're lucky if you find it,
So share that precious beauty with the world,"
Now suddenly they say I've got to hide it
But I have found true love
And there is nothing you can do
Just try and stop me, just try and stop us
Good luck to you, 'cause
She Means everything to me
She Makes me feel nothing else matters
Not even what the world thinks of me
(She...she...she...)
It's simple as can be
I love her, she loves me
This is what everybody dreams of
There's nothing to be afraid of, there's nothing to be afraid of, after all it's
only love ..... 'cause
She Means everything to me
She Makes me feel nothing else matters

- J.F -

Sunday, February 5, 2012

Kerinduan



Hatiku berbisik  cintaku abadi untukmu
Ku kunci rapat setiap lafazmu
Menjadi igauan fikiran
Cinta terpatri begitu bermakna
Janji diikat tersimpul rapi
Penantianmu takkan ku siakan
Dan ku balas dengan kesetiaan

Ku pujuk hati agar kuat
Ku pandang ke langit
Sinar cintamu menhangatkan rinduku
Jika bahagia diinginkan
Pandanglah sekeliling
Biarlah bunga cinta kita terus mekar
Mengharumi kehidupan ini

SuckSeed!! ห่วยขั้นเทพ (Huay Khan Thep)

Another my favourite movie.....



Title : Suck Seed ห่วยขั้นเทพ
Director : Chayanop Boonprakop
Cast : Jirayu La-Ongmanee, Natcha Nuanjam, Pashorn Jiratiwat, Thawat Pornrattanaprasert
Rating : 15+ ( Musical Comedy )
Release date in Thailand: March, 17 2011

     Filem yang pertama kali diarah oleh Chayanop Boonprakap ini sungguh menghiburkan. Beliau juga berani mengambil risiko dengan menampilkan pelakon -pelakon yang baru pertama kali berlakon. Suck Seed menceritakan kisah tentang kehidupan remaja di bangku sekolah tinggi. Mereka ingin membuktikan bahawa mereka hebat dalam sesuatu pekara.  Ped (Jirayu La- Ongmamee), suck dalam muzik dan meluahkan perasaan, Khung  (Pashorn Jiratiwat) yang merupakan sahabat Ped sejak kecil suck dengan saudara lembarnya yang mahir dalam muzik dan power dalam bermain gitar, manakala X (Thawat Pornrattanaprasert) suck untuk mendapatkan gadis idamannya. Cerita bermula ketika mereka masih kecil. Ped menaruh perasaan terhadap Earn (Natcha Nuanjam), namun tidak kesampaian kerana Earn berpindah ke Bangkok. Mereka bertemu kembali apabila Earn berpindah ke sekolah menengah mereka. 

    Kisah bermula apabila Khung secara tiba - tiba ingin membentuk sebuah band rock. Namun idea ini ditolak oleh Ped kerana dia tahu Khung selalu melakukan sesuatu separuh jalan dan tidak bersunguh - sungguh. Khung berkeras ingin menubuhkan band. Ped dipilih sebagai gitaris bass. Khung juga memilih X, seorang pemain bola keranjang yang hebat (konon) sebagai drummer. Impian mereka seakan menjadi kenyataan apabila mereka mendapati Earn seorang yang berbakat dalam bermain gitar dan mampu bermain dengan hebat. Akhirnya, Earn menyertai kumpulan mereka. Khung pada mulanya berniat menubuhkan band hanya untuk suka - suka. Namun, apabila dia merasakan dirinya tercabar dengan band Arena ( disertai oleh saudara kembar Khung, iaitu Kae), lalu dia memutuskan untuk membawa bandnya menyertai pertandingan Hot Music Awards. 



      Mereka kemudiaanya giat berlatih. Pada masa yang sama, Khung menaruh hati pada Earn. Dia memberitahu Ped bahawa dia nekad ingin meluahkan perasaannya kepada Earn. Khung ( telah lama menaruh perasaan pada Earn sejak kecil, namun tidak diketahui oleh sesiapa) berasa terkejut, namun Ped sanggup mengalah dan berkorban demi persahabatannya dengan Khung. Malangnya, Earn menolak cinta Khung sehingga menyebabkan Khung berasa suck dengan dirinya dan perempuan. Nasib yang sama menimpa X, apabila gadis idamannya ternyata terpikat dengan tomboy. Saat itu dia merasakan dirinya suck kerana gagal mendapatkan gadis pujaannya. Mereka memutuskan untuk fokus terhadap latihan. Earn keluar dari band mereka dan menyertai Arena. Walaupun gagal dalam percintaan, namun mereka ingin berjuang untuk berjaya memenangi pertandingan Hot Music Awards. Tibanya pada hari pertandingan, Khung kembali sukakan Earn, namun sesuatu kejadiaan yang suck berlaku apabila Khung mengetahui sesuatu di antara Earn dan Ped pada hari tersebut. Apakah yang sebenarnya yang berlaku?  Adakah Earn dan Ped mempunyai hubungan?? Adakah mereka suceed dalam pertandingan tersebut??  Saksikan filem ini untuk mengetahu kisah selanjutnya.






















Suck Seed  Trailer




Pendapat

    Saya amat menyukai filem ini kerana jalan ceritanya sangat kelakar. Dari mula hingga akhir, saya asyik gelak dengan lakonan mereka. Apa yang uniknya, wajah pelakon kanak - kanak dan ketika mereka dewasa memang sebijik. Filem ini sangat menarik ditonton kerana ia juga menyelitkan pengajaran kepada penonton. Setiap kejayaan bermula dari kegagalan. Sekali gagal, bukan bermakna gagal selama - lamanya. From suck to suceed!!
There was an error in this gadget